Book Nu

Historien om Hotel Østerport

Historien om Hotel Østerport


Hotellets historie går helt tilbage til tiden umiddelbart efter 2. Verdenskrig. Den entreprenante erhvervsmand Henrik Tholstrup havde erfaret, at der manglede hotelkapacitet i København. Den oprindeligt uddannede mejerist købte derfor de eksisterende militærbarakker, der blev brugt som nødhotel af de allierede, og grundlagde i 1947 Hotel Østerport.

Dengang hed adressen Østerbrogade, men vejens navn blev i 1962 ændret til Oslo Plads. I de glade 60’ere var Hotel Østerport at betragte som lidt af et in-sted, hvor folk tog hen for at more sig, drikke øl, feste med venner og bekendte for derefter at nyde godt af hotellets gode togforbindelser.

I 1981 åbnede den legendariske danske kok Erwin Lauterbach Restaurant Saison på Hotel Østerport. I otte år tryllebandt han sine spisende gæster med sin fransk-inspirerede cuisine. Heriblandt nogle af samtidens største malere, såsom Jørgen Nash, som han i enkelte tilfælde tilbød et måltid for et kunstværk.

Hotellet har i tidens løb gennemgået flere store om- og tilbygninger. Blandt andet i 1955 og senest i 2019 blev den nuværende lobby indviet og taget i brug i forbindelse med en gennemrenovering af hotellet.